Izvor: Piplmetar.rs, 12.Mar.2024, 21:31

Oglasio se Vladimir Putin u vezi sa Gaspromom u Srbiji

S. D.danas 19:25

Foto: EPA-EFE/SERGEY GUNEEV
Gasprom njeft je najveći poreski obveznik u Srbiji i ponaša se u skladu sa zakonom, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin, prenose RIA Novosti.
Tokom sastanka predsednika sa pobednicima takmičenja Lideri Rusije, Vladislav Vahnin, šef odeljenja za upravljanje potencijalima i integrisano modeliranje u Gasprom njeft Shelf LLC, govorio je o svom radu.
Zauzvrat, predsednik je istakao >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << da je Gasprom njeft visokotehnološka kompanija i veliku pažnju posvećuje uvođenju novih tehnologija.
„Kompanija je veoma perspektivna. Najveći poreski obveznik u Srbiji – samo na primer. U Srbiji je ovo najveći poreski obveznik – kompanija Gasprom njeft.
Tamo imaju dobar veliki klaster. Dobro se razvijaju, ponašaju se u skladu sa zakonom. Kompanija koja poštuje zakon za zemlju domaćina. Oni rade veoma efikasno, rade mnogo na polju inovacija“, rekao je Putin.
Gasprom njeft poseduje 50 odsto udela u srpskom NIS-u (Naftna industrija Srbije), podseća RIA Npovosti, koji je vlasnik rafinerije u Pančevu. Među glavnim akcionarima su i Vlada Srbije (29,87 odsto) i Gasprom (6,15% odsto).
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.




Povezane vesti
Najnovije
Svet



Opširnije
Izvor: Danas.rs

Pogledaj vesti o: Vladimir Putin,   Gasprom

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.