Očigledno je: Putin je kriv?

Izvor: B92, 16.Feb.2024, 14:53

"Očigledno je": Putin je kriv?

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski rekao je da je “očigledno” da iza iznenadne smrti Alekseja Navaljnog (47) stoji ruski predsednik Vladimir Putin.

Zelenski je, govoreći iz Nemačke, rekao da Putin ne mari ko će umreti sve dok je njegova pozicija kao šefa države bezbedna.

Ruski opozicionar Aleksej Navaljni (47), koji je služio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zatvorsku kaznu u regionu Jamalo-Nenec na krajnjem severu Rusije, umro je u petak u zatvoru, saopštilo je Regionalno odeljenje kazneno popravne službe.

Navaljni je bio najveći kritičar Putina.

Navaljni je u avgustu 2023. osuđen na 19 godina zatvora zbog stvaranja ekstremističke zajednice, finansiranja ekstremističkih aktivnosti i niza drugih zločina, a već je služio 11 i po godina kazne u ustanovi sa maksimalnim obezbeđenjem zbog prevare i drugih optužbi koje negira.

Neposredno pre Božića prebačen je u zatvor severno od Arktičkog kruga, u zatvorsku koloniju IK-3 u Harpu, u sibirskom regionu Jamal-Nenec, oko 1.900 kilometara severoistočno od Moskve

Takozvani "Polarni vuk" smatra se jednim od najstrožih zatvora u Rusiji gde je najveći broj zatvorenika osuđen za teške zločine.

Pročitajte još:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ovo je supruga Alekseja Navaljnog: Retko se pojavljivala u javnosti, a za njega se borila kao lavica

Izvor: B92, 16.Feb.2024

Ruski opozicionar Aleksej Navaljni umro je u zatvoru, saopštilo je Regionalno odeljenje kazneno-popravne službe, a velika podrška tokom teških dana bila mu je supruga Julija Navaljni...Iako se retko pojavljivala u javnosti, Julija i Aleksej su bili u braku 24 godine, a u nastavku pročitajte kako...

Nastavak na B92...

Zelenski o smrti Navaljnog: Putin mora da odgovara za svoje zločine

Izvor: Danas, 16.Feb.2024

Posle saopštenja da je u zatvoru u Rusiji danas umro protivnik Kremlja Aleksej Navaljni predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski je ocenio da predsednik Rusije Vladimir Putin "mora da odgovara za svoje zločine" .

Nastavak na Danas...

Džo Bajden nakon smrti Alekseja Navaljnog: Putin ga je trovao

Izvor: Nezavisne Novine, 16.Feb.2024

​VAŠINGTON - Predsjednik SAD, Džo Bajden obraća se svijetu nakon što je stigla vijest da je ruski opozicionar Aleksej Navaljni umro u ruskom zatvoru.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.