Ovo je supruga Alekseja Navaljnog: Retko se pojavljivala u javnosti, a za njega se borila kao lavica

Izvor: B92, 16.Feb.2024, 15:29

Ovo je supruga Alekseja Navaljnog: Retko se pojavljivala u javnosti, a za njega se borila kao lavica

Ruski opozicionar Aleksej Navaljni umro je u zatvoru, saopštilo je Regionalno odeljenje kazneno-popravne službe, a velika podrška tokom teških dana bila mu je supruga Julija Navaljni.

Iako se retko pojavljivala u javnosti, Julija i Aleksej su bili u braku 24 godine, a u nastavku pročitajte kako su se upoznali.

Poznati detalji smrti Navaljnog

Vezu su počeli 1999. kada su se na letovanju u Turskoj zaljubili jedno u drugo na prvi pogled. Ekonomistkinja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i političar venčali su se nekoliko godina kasnije, a uvek kada je Navaljni bio u nevolji, Julija se za njega borila kao lavica.

Aleksej Navaljni je 2008. osnovao politički blog "LiveJournal" koji je prerastao u Jutjub kanal sa četiri miliona pretplatnika. U njegovoj borbi supruga mu je bila najverniji saborac, a on u nju imao najveće poverenje.

Juliju ste mogli da vidite na protestima uz supruga i kako pomaže mužu da okupi pristalice. Bila mu je najveća podrška dok su ga više puta puta hapsili - prvi put je osuđen na 15-dnevnu zatvorsku kaznu zbog odupiranja državnoj vlasti, a avgusta 2019. bio je uhapšen zbog nezakonitog govora. U zatvoru je dobio osip i otoke zbog alergije, mada se sumnjalo da je trovanje uzrok promena na koži.

Pre sedam godina mu je napadač ispred njegove kancelarije u Moskvi bacio u lice zelenu tečnost koja se koristi kao dezinficijens zbog čega mu je delomično stradalo oko.

Kada je Navaljni 2013. osvojio 27 odsto glasova na izborima za gradonačelnika Moskve, nameravao je da podnese kandidaturu za predsedničke izbore 2018. Međutim, iste godine osuđen je na pet godina zatvora zbog pronevere. Kazna je kasnije preinačena u uslovnu, ali njegova kandidatura zbog presude nije bila moguća.

Ruski bloger Ilija Varlamov sugerisao je da kandidaturu preuzme lepa i obrazovana Julija.

Julija i Aleksej Navaljni imaju ćerku Dariju koja je studirala na Univerzitetu Stanford i sina Zahara koji u Moskvi pohađa državnu školu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.