„Obnovili smo vojsku, a Rusija je zauzela dostojno mesto u međunarodnim poslovima“

Izvor: Vostok.rs, 21.Jun.2020, 20:41

„Obnovili smo vojsku, a Rusija je zauzela dostojno mesto u međunarodnim poslovima“

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da su postojali pokušaji da se Rusija obuzda, da joj se ne dozvoli da se razvija iznutra, kako bi se vukli konci i upravljalo zemljom.
„Činilo mi se da će, nakon što je Sovjetski Savez prestao da postoji, ideološke protivrečnosti sa Zapadom nestati i da će doći vreme opšteg blagostanja. I tek kad sam postao direktor FSB-a i kada sam počeo da čitam tajne izveštaje i tajne materijale, postalo mi je jasno da sa nama često igraju nepošteno“, rekao je Putin u intervjuu za televiziju „Rusija 1“. Intervju sa predsednikom Rusije urađen je u Sočiju 2019. godine. „U osnovi te igre je pokušaj da se, u najmanju meru, Rusija obuzda, da joj se ne dozvoli da ojača iznutra, da se drži u tako poluraspadnutom stanju kako bi mogli da se vuku konci i njome upravlja“, precizirao je ruski lider. Putin: Ne isključujem mogućnost da se ponovo kandidujem za predsednikahttps://t.co/DrkfHwBKlv
— VOSTOK vesti (@vostokvesti) June 21, 2020 Na pitanje da li su presudni bili događaji u Ukrajini, on je odgovorio da se radi o događajima na Kavkazu.   Poređenje sadašnje Rusije sa zemljom od pre 20 godina Predsednik smatra da se Rusija kardinalno promenila u poslednjih 20 godina. „Pre 20 godina, svi to dobro znamo, samo ne volimo da pričamo o tome, zemlja se nalazila na vrlo opasnoj granici mogućeg kolapsa, urušavanja, ekonomija je bila u teškom stanju, nezaposlenost je bila užasna, velika, 40 odsto građana živelo je ispod granice siromaštva“, podsetio je Putin. On je konstatovao da se „inflacija 1990-tih i početkom 2000-ih merila u desetinama ili čak stotinama procenata, rezerve su iznosile 9,5-12 milijardi dolara, a dug – 124-145 milijardi dolara. Bilo je veoma teško i ljudima je bilo vrlo teško“, naglasio je predsednik. Prema njegovom mišljenju, ljudima ni sada nije lako, ali nema više situacije kada su kasnile penzije, a plate nisu isplaćivane godinama. I sada se dešavaju greške, ali ništa tako velikih razmera, objasnio je ruski lider. „Ipak je prilično promenila situacija. Ovo je, praktično, druga zemlja“, uveren je predsednik Rusije. „Obnovili smo vojsku, a Rusija je zauzela dostojno mesto u međunarodnim poslovima“, istakao je Putin.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Krim je uvek bio naš

Izvor: Vostok.rs, 22.Jun.2020, 09:05

Ruska Federacija nije „dobila“ Krim, Krim je uvek bio naš, rekao je predsednik Vladimir Putin.. „Prvo, Krim je uvek bio naš, čak i s pravne tačke gledišta“, rekao je Putin u intervjuu za TV stanicu „Rusija 1“. „Obnovili smo vojsku, a Rusija je zauzela dostojno mesto u međunarodnim...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.