Obamin pristup Rusiji neprijateljski

Izvor: Beta, 16.Okt.2014, 12:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obamin pristup Rusiji neprijateljski

BEOGRAD, 16. oktobra 2014. (Beta) - Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je u intervjuu beogradskoj "Politici" da su rusko-srpski odnosi u usponu, ali da je pristup SAD prema njegovoj zemlji neprijateljski.

"Što se tiče perspektiva rusko-američkih veza, uvek smo težili otvorenim, partnerskim odnosima sa SAD. Medjutim, zauzvrat smo od strane SAD dobijali različite primedbe i pokušaje mešanja u naše unutrašnje >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << poslove", rekao je ruski predsednik.

"Zatim je i predsednik Barak Obama s tribine Generalne skupštine UN uključio 'rusku agresiju u Evropi' u spisak tri glavne pretnje za čovečanstvo danas, zajedno sa smrtonosnom groznicom ebolom i terorističkom grupom 'Islamska država", naveo je Putin u intervjuu pod naslovom "Obamin pristup Rusiji je neprijateljski".

Putin je ocenio i da je Vašington počeo da krivi Rusiju za krizu u Ukrajini nakon što su njegovi "štićenici" svojim "razuzdanim nacionalizmom izazvali neraspoloženje značajnog dela Ukrajine".

Govoreći o sankcijama protiv Rusije, Putin je rekao da im je cilj iluzoran ako im je cilj izolovanje Rusije.

"O kakvoj težnji prema deeskalaciji sukoba u Ukrajini može da se govori ako se odluke o novim paketima sankcija donose i sankcije uvode skoro istovremeno s postizanjem dogovora o pokretanju mirovnog procesa", zapitao je ruski predsednik.

Govoreći o odnosu Rusije i Srbije, Putin je istakao da je Srbija bila i ostaje jedan od ključnih partnera Rusije na jugoistoku Evrope.

"Naše zemlje i narode ujedinjuje viševekovna tradicija prijateljstva i plodne saradnje. Razvoju takvih odnosa doprinose zajednički interesi u politici privredi, kulturi, kao i u drugim sferama života. Danas su rusko-srpski odnsosi u usponu", istakao je Putin.

Predsednik Rusije je rekao da je ubedjen da će projekat "Južni tok" biti doprinos sveobuhvatnoj energetskoj bezbednosti Evrope.

"Od toga će dobiti svi, i evropski potrošači, uključujući i Srbiju", istakao je Putin.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Putin: Obama kao neprijatelj Rusije

Izvor: B92, 16.Okt.2014

Predsednik Rusije Vladimir Putin je rekao da su rusko-srpski odnosi u usponu, ali da je pristup SAD prema njegovoj zemlji neprijateljski..."Što se tiče perspektiva rusko-američkih veza, uvek smo težili otvorenim, partnerskim odnosima sa SAD. Međutim, zauzvrat smo od SAD dobijali različite primedbe...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.