OVO JE VAŽAN DOGAĐAJ ZA RUSIJU Putin se HITNO obratio svom narodu! Budućnost OTADŽBINE je u pitanju

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Mar.2024, 10:12

"OVO JE VAŽAN DOGAĐAJ ZA RUSIJU" Putin se HITNO obratio svom narodu! Budućnost OTADŽBINE je u pitanju

Snažna poruka ruskog predsednika

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je na ruskim državljanima da donesu odluku o budućnosti zemlje kroz učešće na predstojećim predsedničkim izborima.

- Samo vi, ruski građani, možete da odlučujete o budućnosti otadžbine. Želeo bih da istaknem da je jedini izvor moći u našoj zemlji narod. To je ključna zakonska odredba u ruskom ustavu - poručio je ruski predsednik u video obraćanju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << na Prvom kanalu državne televizije, prenosi TASS.

On je napomenuo da ljudi "ne samo da će glasati, već će se izjasniti o svojoj volji i nastojanjima, o svom ličnom angažmanu u daljem razvoju Rusije, jer su izbori korak u budućnost".

- Njihovi rezultati će direktno uticati na razvoj zemlje u narednim godinama. Ovo je važan, izuzetno odgovoran događaj. Zato, kao aktuelni šef države, smatram da je potrebno da vam se obratim - dodao je on.

Savet Federacije Rusije, ili gornji dom parlamenta, zvanično je odredio 17. mart  kao dan predsedničkih izbora. Ruska Centralna izborna komisija (CIK) je saopštila da će glasanje trajati tri dana od 15. do 17. marta.

Četiri kandidata će se nadmetati za najvišu funkciju, a to su kandidat Partije Novi narod Vladislav Davankov, nezavisni kandidat i aktuelni predsednik Vladimir Putin, kandidat Liberalno-demokratske partije Rusije (LDPR) Leonid Slucki i kandidat Komunističke partije Ruske Federacije (KPRF) Nikolaj Haritonov.

Izvor: Tanjug
Pogledaj vesti o: Predsednički izbori,   Izbori

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.