OTVOREN GASOVOD: Putin i Si Đinping pokrenuli SNAGU SIBIRA (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Dec.2019, 13:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OTVOREN GASOVOD: Putin i Si Đinping pokrenuli "SNAGU SIBIRA" (VIDEO)

Ukupna vrednost 400 milijardi dolara.

Ruski predsednik Vladimir Putin i njegov kineski kolega Si Ðinping pustiće danas u pogon gasovod "Snaga Sibira", kojim će gas sa polja u Istočnom Sibiru biti transportovan u oblasti na ruskom dalekom istoku, kao i na tržište Kine.

Putin i Si će na svečanoj ceremoniji otvaranja učestvovati putem video linka, izveštava agencija Tas s.

Prvobitno je bilo planirtano da cevovod bude pušten u rad 20. decembra, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ali su radovi završeni pre vremena.

- Očekujemo da će biti uspostavljen TV link uz učešće dva predsednika i da će ''Snaga Sibira'' početi sa radom. Gas će poteći u Kinu. Implementacija ovog projekta je pođednako bitna za Rusiju i za Kinu - izjavio je ranije portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

U maju 2014. godine, ruski Gasprom i Kineska nacionalna naftna korporacija (CNPC) potpisali su ugovor o isporukama ruskog gasa istočnom rutom, odnosno preko gasovoda "Snaga Sibira", čija je ukupna dužina oko 3.000 kilometara.

Ukupna vrednost ugovora o godišnjoj isporuci 38 milijardi kubnih metara gasa u Kinu iznosila je 400 milijardi dolara, dodaje Tas s.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

VIDEO: Otvorena "Snaga Sibira", jedan od najdužih gasovoda na svetu

Izvor: Radio 021, 02.Dec.2019

Predsednici Rusije i Kine Vladimir Putin i Si Đinping zvanično su putem telemosta pustili u rad jedan od najdužih gasovoda na svetu "Snagu Sibira", preko kojeg će se gas iz Rusije isporučivati u Kinu..."Ovaj korak podiže rusko-kinesku stratešku saradnju u oblasti energetike na kvalitativno novi...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.