OGLASIO SE PUTIN POVODOM SMRTI PRIGOŽINA Ruski predsednik otkrio šta se dešavalo na dan PADA AVIONA (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Avg.2023, 18:28

OGLASIO SE PUTIN POVODOM SMRTI PRIGOŽINA Ruski predsednik otkrio šta se dešavalo na dan PADA AVIONA (VIDEO)

Primarni podaci ukazuju na to da su na letu bili predstavnici Vagnerovog PMC-a, rekao je Putin.

Ruski predsednik Vladimir Putin nazvao je tragedijom pad aviona osnivača PMC Vagner Jevgenija Prigožina u Tverskoj oblasti, javlja rbc.rs.

Šef ruske države je to izjavio na sastanku sa vršiocem dužnosti šefa DNR Denisom Pušilinom.

- Što se tiče ove avionske nesreće, pre svega želim da izrazim iskreno saučešće porodicama svih nastradalih >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << - rekao je Putin.

- Želeo bih da napomenem da su to ljudi koji su dali značajan doprinos našem zajedničkom cilju borbe protiv neonacističkog režima u Ukrajini. To pamtimo, znamo i nećemo zaboraviti - rekao je on.

Vladimir Putin's full statement on the plane crash in the Tver region that killed Yevgeny Prigozhin. pic.twitter.com/H69T8h3ff2

— Sprinter (@Sprinter99800) August 24, 2023

- Prigožina sam poznavao jako dugo, od ranih devedesetih. Bio je čovek teške sudbine, i pravio je ozbiljne greške u životu, postigao je rezultate koji su mu bili potrebni - i za sebe i za, kada sam ga pitao, za zajedničku stvar, kao i ovih poslednjih meseci. Bio je talentovana osoba, talentovan biznismen - dodao je Putin.

Prigožin je radio ne samo u Rusiji, već i  inostranstvu, posebno u Africi, rekao je predsednik Rusije. Tamo se bavio naftom, gasom, plemenitim metalima.

Putin je rekao da se, prema njegovim informacijama, na dan pada Prigožin vratio iz Afrike i sastao se sa zvaničnicima u Rusiji.

"Javio mi je jutros šef Istražnog komiteta Aleksandar Bastrikin, oni su već započeli preliminarnu istragu o ovom incidentu, ona će biti sprovedena u potpunosti i privedena kraju, nema sumnje u to", rekao je Putin.

Sada se vrši tehnička ekspertiza, to će potrajati, dodao je ruski predsednik.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.