OGLASIO SE LUKAŠENKO: Ovo je dogovor sa Putinom

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Avg.2020, 19:30

OGLASIO SE LUKAŠENKO: Ovo je dogovor sa Putinom

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je da se sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom dogovorio o pružanju pomoći u slučaju da to bude bilo potrebno.

- Kada je reč o vojnoj komponenti, Belorusija sa Ruskom Federacijom već ima postojeći dogovor u okviru Savezne države Rusije i Belorusije i ODKB. Ovi momenti potpadaju pod taj dogovor. Stoga sam i danas dugo razgovarao sa predsednikom Rusije >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << o aktuelnoj situaciji. Moram reći da sam fasiniran koliko je on upućen u to šta se događa - rekao je on.

- Dogovorio sam se sa Putinom da pri prvoj našoj molbi Rusija pruži sveobuhvatnu pomoć kako bi se osigurala bezbednost Belorusije - dodao je.

U osvrtu na proteste radnika u Belorusiji, Lukašenko je rekao da se radi o "zabadanju noža u leđa vlasti".

- Kakav je to pristup? Predsednik, Vlada, svi se mi mučimo kako bismo osigurali makar neku platu sebi. Firme rade, pružamo neverovatnu pomoć. I šta? Nož u leđa? - upitao je Lukašenko.

Rekao je i da smatra da svi oni koji protestuju ni ne treba više da rade u fabrikama.

- Pazite, imamo previše radnika u našim fabrikama, neka odu ti ljudi. Tim ljudima ne treba da bude osigurano mesto više u fabrikama - zaključio je.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lukašenko: Naš naš prvi zahtev biće pružena sveobuhvatna pomoć Rusije za očuvanje bezbednosti zemlje

Izvor: Vostok.rs, 15.Avg.2020

Na sastanku u Centru za strateško upravljanje Ministarstva odbrane Belorusije, predsednik Aleksandar Lukašenko saopštio je da se dogovorio sa predsednikom Vladimirom Putinom da se pruži pomoć zemlji ako bude potrebno, prenosi Sputnjik Belorusija. „Kada je reč o vojnoj komponenti, Belorusija...

Nastavak na Vostok.rs...

Lukašenko:Dogovorio sam sa Putinom pomoć ako zatreba

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Avg.2020

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je da se sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom dogovorio o pružanju pomoći u slučaju da to bude bilo potrebno...On je rekao da se sa Putinom dogovorio da pri prvoj njihovoj molbi Rusija pruži sveobuhvatnu pomoć kako bi se osigurala bezbednost...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.