Lukašenko: Naš naš prvi zahtev biće pružena sveobuhvatna pomoć Rusije za očuvanje bezbednosti zemlje

Izvor: Vostok.rs, 15.Avg.2020, 19:42

Lukašenko: Naš naš prvi zahtev biće pružena sveobuhvatna pomoć Rusije za očuvanje bezbednosti zemlje

Na sastanku u Centru za strateško upravljanje Ministarstva odbrane Belorusije, predsednik Aleksandar Lukašenko saopštio je da se dogovorio sa predsednikom Vladimirom Putinom da se pruži pomoć zemlji ako bude potrebno, prenosi Sputnjik Belorusija. „Kada je reč o vojnoj komponenti, Belorusija sa Ruskom Federacijom već ima postojeći dogovor u okviru Savezne države Rusije i Belorusije i ODKB-a. Ovi momenti potpadaju pod taj dogovor. Stoga sam i danas dugo razgovarao sa predsednikom Rusije o aktuelnoj situaciji. Moram reći da sam fasiniran koliko je on upućen u to šta se događa“, rekao je on. Prema njegovim rečima, šefovi dve zemlje složili su se da će „na naš prvi zahtev biti pružena sveobuhvatna pomoć radi obezbeđenja bezbednosti Republike Belorusije“. Na istom sastanku, predsednik je obećao da će rukovodstvo zemlje zadržati situaciju pod kontrolom. Dodao je da Belorusija, koja je u centru Evrope, mora biti spremna da odgovori na sve izazove na vreme.
 

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rusija će pomoći Belorusiji

Izvor: Danas, 15.Avg.2020

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je danas da se sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom dogovorio o pružanju pomoći u slučaju da to bude bilo potrebno, javlja Sputnjik.

Nastavak na Danas...

VARLJIVI PARTNER KREMLJA Lukašenko je dugo prkosio Putinu a sad ga moli za POMOĆ: Od Rusije će možda DOBITI I VOJSKU

Izvor: Blic, 16.Avg.2020, 18:29

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko odbio je ponudu da stranci posreduju kako bi se stabilizovala situacija u njegovoj zemlji, u kojoj su izbili nasilni protesti nakon spornih izbora kojima je sebi obezbedio šesti reizbor. Umesto toga, piše CNN, on se okrenuo ka ruskom predsedniku Vladimiru...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.