Novi automobil Vladimira Putina lepši od Obaminog

Izvor: Blic, 30.Okt.2012, 00:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi automobil Vladimira Putina lepši od Obaminog

Posle punih šest godina rada na poboljšanju modela, premijer Vladimir Putin konačno ima automobil lepši od automobila američkog predsednika Baraka Obame, najavljuje ruski proizvođač automobila ZIL.

Prototip ZIL-4112P, sa motorom od 7,7 litara i automatskim menjačem sa šest brzina, prikazan je federalnim televizijskim kanalima, samo nekoliko meseci nakon što je putin naredio da vladine službe potraže patriotsku alternativu među domaćim proizvodima, i da se zameni >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << vozni park koji se sastojao uglavnom od nemačkih automobila.

- Pokušali smo da sačuvamo osnovne osobine ZIL-a: prepoznatljiv stil, svetla, ogledala. Želeli smo da odmah bude jasno da se radi o ZIL-u, ne o kutiji za sapun, ne o “mercedesu”. Automobil je teget boje. Ako pogledate u čemu se Obama vozi, to je grozna podmornica, bez ikakvih estetskih kvaliteta - kaže direktor proizvodnje limuzina, Mihail Satarov.

Savremena udobnost nije žrtvovana zarad nostalgije za sovjetskim vremenima. Sedišta su od kože, a tu je i ono na šta je ZIL posebno ponosan: ekran povezan sa kamerom spolja, tako da putnici mogu da gledaju šta se dešava napolju čak i kad su zavese spuštene. Pored toga, automobil posedule specijalnu opremu u cilju bezbenosti, kako vozača, tako i putnika.

Potrošnja goriva takođe je nešto na čemu se mnogo radilo, tako da automobil sada troši 25 litara na 100 kilometara. Poređenja radi, automobil nekadašnjeg predsednika Brežnjeva trošio je neverovatnih 65 litara na sto kilometara.

Od kako je izgubio vodeću ulogu u proizvodnji automobila za sovjetsku elitu, ZIL se prebacio na manje kamione i druga vozila. Kompanija je potpisala ugovor sa korejskom kompanijom “Hjundai” o proizvodnji u fabrici u Moskvi. Za sada se ne zna koji “Hjundaijevi” modeli će se proizvoditi.

Povezane vesti: Pijani Amerikanac upao u dvorište ambasade Rusije Putin: Romni nam je pomogao Završen samit APEK-a u Vladivostoku Rusija: Romnijeve izjave nedopustive Putin ima degustatora, Oland uklonio artičoke sa menija
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Novi automobil Vladimira Putina lepši od Obaminog

Izvor: AutoBlog, 30.Okt.2012

Preuzeto sa: Blic.rs Posle punih šest godina rada na poboljšanju modela, Vladimir Putin konačno ima automobil lepši od automobila američkog predsednika Baraka Obame, najavljuje ruski proizvođač automobila ZIL. Prototip ZIL-4112P, sa motorom od 7,7 litara i automatskim menjačem sa šest brzina,...

Nastavak na AutoBlog...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.