Nikolić 11. septembra poziva Putina u Srbiju

Izvor: Vesti-online.com, 29.Avg.2012, 01:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić 11. septembra poziva Putina u Srbiju

Predsednik Rusije Vladimir Putin trebalo bi da poseti Srbiju u decembru i prisustvuje početku izgradnje trase gasovoda "Južni tok" kroz Srbiju, pišu Večernje novosti.

Poziv predsedniku Rusije: Tomislv Nikolić zove Vladimira Putinu da u decembru poseti Srbiju i prisustvuje početku izgradnje gasovoda "Južni tok"

 

Nikolić će "vrlo verovatno" Putina u Srbiju pozvati 11. septembra, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << prilikom susreta dvojice predsednika u Sočiju, gradu na obali Crnog mora.

 

Beogradski list navodi da su načelni planovi o dolasku Putina u Srbiju razmatrani tokom nedavnog sastanka Nikolića i ambasadora Rusije u Srbiji Aleksandra Konuzina.

 

"Osim utvrđivanja strategije za realizaciju ruskog kredita od 800 miliona dolara i pripreme već ugovorenog susreta Nikolića i Putina u Sočiju 11. septembra, dvojica sagovornika pričali su i o mogućnosti da ruski predsednik krajem godine dođe u uzvratnu posetu".

 

Prema neimenovanim sagovornicima Večernjih novosti, "veoma je realno" da se Putinova poseta uvrsti u planirani kalendar, pošto je zacrtano da svi proceduralni i administrativni poslovi za početak izgradnje kraka "Južnog toka" kroz Srbiju, dužine 411 kilometara, budu gotovi u oktobru, a da gradilište zvanično bude otvoreno do kraja godine.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.