Nikaragva priznala Južnu Osetiju i Abhaziju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Sep.2008, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikaragva priznala Južnu Osetiju i Abhaziju

MANAGVA - Nikaragva je priznala nezavisnost otcepljenih gruzijskih autonomija Južne Osetije i Abhazije, postavši tako druga država koja je to učinila nakon Rusije. Predsednik Nikaragve Danijel Ortega izjavio je kasno sinoć pred rukovodstvom nikaragvanske armije da podržava plan ruskog premijera Vladimira Putina da te teritorije približi Rusiji, prenela je agencija DPA.

"Vlada Nikaragve priznaje nezavisnost >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << republika Južne Osetije i Abhazije i u potpunosti se slažemo da stavom ruske vlade da se sukob može okončati kroz dijalog sa evropskim državama", rekao je Ortega.

Ortega je izrazio podršku Putinu u svetlu onoga što je nazvao "planom da se okruži ruska republika".

"Svetski mir je ugrožen hegemonističkom, nepromišljenom politikom jer je Sovjetski Savez nestao i oni su krenuli sa promovisanjem raspada država koje su imale veliko jedinstvo, postignuto uz veliki napor", dodao je Ortega.

Ruski predsednik Dmitrij Medvedev potpisao je 26. avgusta ukaz o priznavanju nezavisnosti otcepljenih gruzijskih autonomija.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.