Netanjahu planira sastanak s Putinom zbog tajnih tunela

Izvor: B92, 09.Dec.2018, 14:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Netanjahu planira sastanak s Putinom zbog tajnih tunela

Premijer Izraela Benjamin Netanjahu izjavio je da planira sastanak s predsednikom Rusije Vladimirom Putinom da diskutuje o vojnoj operaciji "Severni štit".

Ta operacija je pokrenuta u utorak u cilju uništavanja tunela koje je libanski Hezbolah prokopao ispod granice za napade na izraelsku teritoriju.

"Radimo na tome da uvedemo sankcije protiv Hezbolaha", rekao je Netanjahu pre početka sednice svoje vlade, ocenivši da je potrebno strpljenje i najavivši da će >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << operacija biti nastavljena dok se ne otkloni pretnja tunela na severu.

"U isto vreme radimo na političkom nivou da osudimo Hezbolah i Iran i pojačamo sankcije protiv i jednih i drugih", dodao je Netanjahu.

Izraelski lider je to najavio nakon telefonskog razgovara s Putinom u subotu, kada je rekao da Izrael neće tolerisati pretnju Hezbolaha duž severne granice, ponovivši izraelsku politiku sprečavanja iranskog prisustva u Siriji i delovanja protiv agresije Irana i Hezbolha, kako je navedeno u saopštenju njegovog kabineta.

Izraelska vojska je do sada uništila dva tunela, navode danas izraelski mediji. U subotu je objavljeno da je otkriven još jedan tunel.

Ta objava je usledila nedugo pošto je vojska Izraela pucala na tri osumnjičena pripadnika Hezbolaha koji su se približili jedinici izraelske vojske koja radi na otkrivanju tunela, prenosi Asošiejted pres.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Netanjahu planira sastanak s Putinom zbog vojne operacije "Severni štit"

Izvor: Radio 021, 09.Dec.2018

Premijer Izraela Benjamin Netanjahu izjavio je da planira sastanak s predsednikom Rusije Vladimirom Putinom da diskutuje o vojnoj operaciji "Severni štit"...Ta operacija je pokrenuta u utorak u cilju uništavanja tunela koje je libanski Hezbolah prokopao ispod granice za napade na izraelsku teritoriju..."Radimo...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.