Netanjahu planira sastanak s Putinom zbog tajnih tunela

Premijer Izraela Benjamin Netanjahu izjavio je da planira sastanak s predsednikom Rusije Vladimirom Putinom da diskutuje o vojnoj operaciji "Severni štit".

Izvor: B92

Nedelja, 09.12.2018.

12:44

Netanjahu planira sastanak s Putinom zbog tajnih tunela
Foto: Tanjug/AP

Ta operacija je pokrenuta u utorak u cilju uništavanja tunela koje je libanski Hezbolah prokopao ispod granice za napade na izraelsku teritoriju.

"Radimo na tome da uvedemo sankcije protiv Hezbolaha", rekao je Netanjahu pre početka sednice svoje vlade, ocenivši da je potrebno strpljenje i najavivši da će operacija biti nastavljena dok se ne otkloni pretnja tunela na severu.

"U isto vreme radimo na političkom nivou da osudimo Hezbolah i Iran i pojačamo sankcije protiv i jednih i drugih", dodao je Netanjahu.

Izraelski lider je to najavio nakon telefonskog razgovara s Putinom u subotu, kada je rekao da Izrael neće tolerisati pretnju Hezbolaha duž severne granice, ponovivši izraelsku politiku sprečavanja iranskog prisustva u Siriji i delovanja protiv agresije Irana i Hezbolha, kako je navedeno u saopštenju njegovog kabineta.

Izraelska vojska je do sada uništila dva tunela, navode danas izraelski mediji. U subotu je objavljeno da je otkriven još jedan tunel.

Ta objava je usledila nedugo pošto je vojska Izraela pucala na tri osumnjičena pripadnika Hezbolaha koji su se približili jedinici izraelske vojske koja radi na otkrivanju tunela, prenosi Asošiejted pres.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Podeli: