Netanijahu Putinu: Razočaran sam, a i rakete će učiniti Iran agresivnijim

Izvor: 011vodič.com, 14.Apr.2015, 23:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Netanijahu Putinu: Razočaran sam, a i rakete će učiniti Iran agresivnijim

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu je, u telefonskom razgovoru sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, izrazio razočaranje Izraela zbog odluke Moskve da ukine zabranu prodaje protivraketnog sistema odbrane S-300 Teheranu.
– Netanijahu je rekao Putinu da će odluka Rusije samo učiniti da Iran postane agresivniji u regionu i zapreti bezbednosti Bliskog istoka – navedeno je u saopštenju iz premijerovog kabineta.
U razgovoru koji je trajao skoro jedan sat, Putin je nastojao >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << da odagna zabrinutost zbog svoje odluke.
– Telefonski razgovor između ruskog predsednika Vladimira Putina i izraelskog premijera Benjamina Netanijahua upriličen je na inacijativu izraelske strane.
U vezi sa zabrinutošću oko uklanjanja embarga, izražene od strane Benjamina Netanijahua, Vladimir Putin je objasnio u detalje logiku akcije ruskog rukovodstva – navedeno je u saopstenju Kremlja.
Na osnovu predsedničkog dekreta skinuta je zabrana da se isporuči raketni šitem Iranu preko teritorije Rusije ili van nje avionima ili brodovima koji plove pod ruskom zastavom, podsećaju izraelski mediji.
Nakon razgovora s Putinom, Netanijahu je takođe rekao da odluka da se ukine zabrana prodaje sistema S -300 Iranu predstavlja direktan rezultat nuklearnog sporazuma između Teherana i svetskih sila.
– Nakon tog sporazuma o oružju ima li ikoga ko još ozbiljno tvrdi da će taj sporazum s Iranom učiniti Bliski istok bezbednijim? – upitao je Netanijahu.
The post Netanijahu Putinu: Razočaran sam, a i rakete će učiniti Iran agresivnijim appeared first on Politika.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na 011vodič.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.