NEMA DŽABE: Putin pozvao EU da pomogne Ukrajini i plati dug za gas

Izvor: Telegraf.rs, 17.Okt.2014, 21:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NEMA DŽABE: Putin pozvao EU da pomogne Ukrajini i plati dug za gas

- Smatramo da naši evropski partneri, Evropska komisija, takođe mogu i moraju da pomognu Ukrajini da reši ovaj problem - rekao je predsednik Rusije Vladimir Putin novinarima u Milanu

Ruski predsednik Vladimir Putin pozvao je danas u Milanu evropske zemlje da pokriju dug Ukrajini >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << prema Rusiji za gas. Ruski predsednik je na samitu evropsko-azijskom samitu rekao da se s ukrajinskim predsednikom Petrom Porošenkom dogovorio o uslovima pod kojima će se nastaviti isporuke gasa Ukrajini ove zime.

- Smatramo da naši evropski partneri, Evropska komisija, takođe mogu i moraju da pomognu Ukrajini da reši ovaj problem – rekao je Putin novinarima u Milanu posle razgovora s Porošenkom.

Ukrajinski predsednik je posle sastanka s Putinom rekao da nije postignut “praktičan rezultat” po pitanju gasa, ali izrazio nadu da će rešenje biti postignuto pre 21. oktobra kada će biti nova runda razgovora s EU.

(Telegraf.rs / Beta)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.