Moldavija je uništila sopstveni jezik, a suverenitet je sledeći na listi - Kremlj

Izvor: Vostok.rs, 29.Apr.2023, 01:46

Moldavija je uništila sopstveni jezik, a suverenitet je sledeći na listi - Kremlj

 Rukovodstvo Moldavije je efikasno uništilo svoj jezik i sada uništava sopstveni suverenitet, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov novinarima u petak.
"Oni su već uništili svoj jezik, jer ga više ne zovu moldavski jezik. Vidimo pomak ka apsorpciji od Rumunije. Vidimo akcije koje imaju za cilj namerno umanjivanje sopstvenog suvereniteta i tako dalje", rekao je on, komentarišući rusku bezbednost. Primedbe zamenika predsednika Saveta Dmitrija Medvedeva da stara Moldavija više ne postoji nakon odluke da se ruskom predsedniku Vladimiru Putinu zabrani ulazak u republiku. "Tako da se u tom smislu tamo zaista odvijaju prilično radoznali procesi. Oni opet ne predstavljaju ono što narod želi, jer vidimo i proteste, vidimo ogroman broj građana koji se ne slažu sa ovom politikom", dodao je Peskov. . Premijer Moldavije Dorin Recean je 27. aprila, komentarišući spisak ruskih zvaničnika kojima je zabranjen ulazak u Moldaviju, rekao jednom lokalnom TV kanalu da vlasti neće dozvoliti ruskom predsedniku Vladimiru Putinu da poseti zemlju. Rećean je odbio da iznosi bilo kakve detalje, ali je na pitanje o mogućnosti da Putin poseti zemlju odgovorio negativno.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.