Zabranili Putinu ulazak, Kremlj: Neprijateljska zemlja

Izvor: B92, 28.Apr.2023, 15:02

Zabranili Putinu ulazak, Kremlj: "Neprijateljska zemlja"

Rukovodstvo Moldavije se trudi da ide u smeru rusofobije, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Kako je dodao, time što brane ulazak u zemlju predsedniku Rusije pokazuju da teže ka tome da postanu neprijateljska zemlja.

"Očigledno je da trenutno rukovodstvo Moldavije ide putem one nama dobro poznate rusofobije. Oni svoje težnje poistovećuju, kako oni veruju, sa evrointegracijama koje imaju prosperitet da se pretvore u rusofobiju. Smatraju da bi to trebalo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da bude obavezan atribut evrointegracije, da mrze Rusiju i sve što je prorusko", rekao je on.

Dodao je da je raspoloženje u moldavskom društvu drugačije i zato se organizuju protesti, jer narod nije saglasan sa takvom politikom.

Ranije je premijer Moldavije Dorin Rečen izjavio da je ruskom predsedniku zabranjen ulazak u Moldaviju, dok su vlasti Moldavije sastavile spisak ruskih zvaničnika kojima je zabranjen ulazak u tu zemlju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Moldavija je uništila sopstveni jezik, a suverenitet je sledeći na listi - Kremlj

Izvor: Vostok.rs, 29.Apr.2023, 01:46

 Rukovodstvo Moldavije je efikasno uništilo svoj jezik i sada uništava sopstveni suverenitet, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov novinarima u petak.. "Oni su već uništili svoj jezik, jer ga više ne zovu moldavski jezik. Vidimo pomak ka apsorpciji od Rumunije. Vidimo akcije koje imaju...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.