Moguć susret Putina i Erdogana u Parizu

Izvor: Vostok.rs, 29.Nov.2015, 13:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moguć susret Putina i Erdogana u Parizu

29.11.2015. -

U Parizu danas počinje međunarodni samit o klimi na kojem će učestvovati oko 140 svetskih lidera, a najavljen je i susret ruskog predsednika Vladimira Putina sa turskim liderom Redžepom Tajipom Erdoganom, koji su u centru pažnje javnosti zbog nedavnog incidenta sa obaranjem ruskog bombardera Su-24 u >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << Siriji.

Svoje prisustvo na konferenciji potvrdili su i nemačka kancelarka Angela Merkel i američki predsednik Barak Obama, a predviđeno je da pored svetskih lidera samitu prisustvuje i oko 40 hiljada delegata, novinara, posmatrača i predstavnika nekomercijalnih organizacija.

Cilj samita je borba protiv klimatskih promena na Zemlji.

Prema rečima generalnog sekretara Ban Ki Muna, svoje nacionalne planove u ovoj oblasti pripremilo je 166 zemalja.

Francuska je saopštila da je rasporedila oko 11 hiljada policajaca kako bi se osigurala potpuna bezbednost svih gostiju na samitu.

Iako konferencija igra veliki značaj za našu planetu, oči javnosti su uprte u ruskog i turskog predsednika, s obzirom da je najavljena mogućnost njihovog susreta kako bi razgovarali o incidentu sa ruskim bombarderom Su-24.

Prema rečima portparola Kremlja Dmitrija Peskova, turski lider poslao je zahtev za susret sa ruskim predsednikom, iako još uvek nije izvesno da li će do sastanka doći.

Odnosi Rusije i Turske narušeni su nakon što je turski lovac F-16 oborio ruski bombarder Su-24 u Siriji.

Čitajte više na Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut
Pogledaj vesti o: Pariz,   Angela Merkel

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.