Marin le Pen: Svakako da želimo da Putin pobedi

Izvor: B92, 16.Dec.2017, 22:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marin le Pen: Svakako da želimo da Putin pobedi

Liderka Nacionalnog fronta Marin le Pen izjavila je da se nada da će ruski predsednik Vladimir Putin pobediti na predsedčkim izborima 2018. godine.

TASS prenosi da je Le Penova to kazala u Pragu na konferenciji evropskih antiimigrantskih stranaka i pokreta.

"Kao Nacionalni front, svakako da želimo da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Vladimir Putin pobedi pošto verujemo da bi Francuska i Rusija trebalo da poboljšaju odnose. Rusija je velika zemlja i nema apsolutno nikakve osnove da bude isključena iz globalnih dešavanja. Apsolutno nema nikakve osnove za neprijateljsko ponašanje prema Rusiji, kao što Evropska unija čini poslednjih godina", rekla je ona.

Podsećamo, Marin le Pen izgubila je ove godine u drugom krugu predsedničkih izbora u Francuskoj od Emanuela Makrona.

Lideri stranaka ekstremne desnice iz Francuske, Holandije i drugih zemalja sastali su se u Pragu kako bi razgovarali o idejama za evropsku budućnost i interkontinentalnoj saradnji udaljenoj od Evropske unije.

Kako prenosi AP, Le Penova je na konferenciji izjavila da je EU "katastrofalna organizacija" koja "ubija Evropu".

Osnivač holandske antiislamske Partije za slobodu Gert Vilders je poručio da bi Evropa trebalo da prati primer predsednika SAD Donalda Trampa i nametne zabranu putovanja kako bi sprečila imigracije.

Stranke sa antiislamskim platformama osvajaju glasove na anketama u Evropi iako su i Vilders i Le Pen ove godine doživeli neuspehe u trkama za najviše političke pozicije u svojim zemljama, navodi američka agencija.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Marin le Pen: Svakako da želimo da Putin pobedi na izborima

Izvor: Večernje novosti, 16.Dec.2017

Liderka francuske ultradesničarske stranke Nacionalni front Marin le Pen izjavila je danas da se nada da će ruski predsednik Vladimir Putin pobediti na predsedčkim izborima 2018. godine Liderka francuske ultradesničarske stranke Nacionalni front Marin le Pen izjavila je danas...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.