Izvor: RuskaRec.ru, 28.Maj.2017, 15:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Makron: Sa poštovanjem se odnosim prema Rusiji

Novi predsednik Francuske Emanuel Makron je izjavio da se sa poštovanjem odnosi prema Rusiji. On je saopštio da je pozvao ruskog lidera Vladimira Putina u Pariz u okviru obeležavanja 300 godina diplomatskih odnosa između dveju zemalja.
Les Echos: Mostovi između Makrona i Moskve nisu srušeni
„Imaću razgovor sa Vladimirom Putinom u kojem će biti razmotreni svi potrebni problemi”, rekao je Makron u intervjuu >> Pročitaj celu vest na sajtu RuskaRec.ru << za Journal Du Dimanche, prenosi „Vzglяd”.
Makron je istakao da se Vladimir Putin, Donald Tramp i Redžep Tajip Erdogan „pridržavaju politike sile, ali mene to ne plaši”. On je obećao da neće napustiti stav Pariza u bilateralnim pregovorima sa svakim od ovih lidera.
Juče je Makron rekao da će na sastanku sa Putinom razmotriti pitanja saradnje u vezi sa Sirijom u cilju postizanja dugoročnog političkog rešenja. 

Nastavak na RuskaRec.ru...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RuskaRec.ru. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RuskaRec.ru. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.