MOĆNA PORUKA ZA BUDUĆNOST: Putin učestvovao u ONLAJN MARŠU Besmrtnog puka (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Maj.2020, 17:02

MOĆNA PORUKA ZA BUDUĆNOST: Putin učestvovao u ONLAJN MARŠU Besmrtnog puka (VIDEO)

Ruski predsednik se učesnicima marša obratio iz svoje kancelarije u Kremlju stojeći pored portreta majke i oca

Ruski predsednik Vladimir Putin učestvovao je danas u maršu Besmrtnog puka,koji je ove godine zbog epidemije korona virusa održan onlajn. Putin se obratio onima koji na "poziv svog srca redovno učestvuju u maršu Besmrtnog puka noseći fotografije članova porodice koji su se borili u Drugom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << svetskom ratu".

- Bez obzira na to da li marširamo u zajedničkoj formaciji ili smo kod kuće kao danas, naši heroji će uvek ostati u našim srcima. Tako će uvek biti i oni će zuvek ostati sa nama - rekao je Putin.

Vladimir Putin Holds 2020 Immortal Regiment Online https://t.co/Fbqd7nfy2H via @YouTube

— TKS (@thekremlinstory) May 9, 2020

Ruski predsednik se učesnicima marša obratio iz svoje kancelarije u Kremlju, stojeći pored portreta majke Marije Ivanovne i oca Vladimira Spiridonovića, koji je učestvovao u Drugom svetskom ratu. Bio je teško ranjen i dobio je nekoliko odlikovanja dok je Marija Ivanovna preživela opsadu Lenjingrada i odlikovana je ordenom "za odbranu Lenjingrada".

Pokret Besmrtni puk je nastao 2007. godine u gradu Tjumenu u zapadnom Sibiru i u početku se zvao "Parada pobednika". Sadašnji naziv preuzeo je 2012. u Tomsku, 2013. je uključio 120 gradova u Rusiji, da bi 2015. počeo da se obeležava u celoj zemlji.

Do sada se marš Besmrtnog puka proširio i na druge zemlje sveta.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.