Izvor: RTS, 10.Jan.2021, 18:34

Lukašenko: Putin je moj prijatelj, u istom smo timu

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je da ruskog kolegu Vladimira Putina smatra prijateljem i da su u istom timu i u sportu i u politici.
"Da, smatram ga svojim prijateljem i ove godine (2020.) on je potvrdio da je ne samo moj prijatelj, već i prijatelj Belorusa. Iskreno", rekao je Aleksandar Lukašenko u intervjuu danas emitovanom na Rusija-1 TV.

Istakao >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je da Rusija i Belorusija treba da prošire integracione procese u svim pravcima, preneo je Tas.
Prema njegovim rečima, Belorusija gaji bratska osećanja prema svim ruskim državljanima, ne samo prema ruskom narodu.
Lukašenko je naveo da je Minsk spreman da bude domaćin samita normandijske četvorke kao što je to učinio 2015. godine, ali i dodao da zapadni partneri verovatno neće pristati da se sastanu u beloruskoj prestonici.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.