Lažete sami sebe  koštaće vas

Izvor: B92, 03.Mar.2022, 17:36

"Lažete sami sebe " koštaće vas"

Pariz -- Predsednik Francuske Emanuel Makron rekao je predsedniku Rusije Vladimiru Putinu da pravi veliku grešku u Ukrajini.

Makron je poručio Putinu i da se zavarava u vezi sa vladom u Kijevu, kao i da će rat mnogo koštati Rusiju, rekao je neimenovani francuski zvaničnik.

U telefonskom razgovoru koji je vođen na inicijativu Putina ruski lider je ponovio odlučnost da postigne neutralizaciju i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << razoružanje Ukrajine, bilo diplomatskim putem ili oružjem, rekao je zvaničnik, preneo je Rojters.

"Nije bilo ničega u onome što je predsednik Putin rekao što bi moglo da nas uveri", rekao je savetnik francuskog predsednika, dodajući da je Putin ponovio svoj "narativ" da traži "denacifikaciju Ukrajine".

"Lažete sami sebe", rekao je Makron Putinu, kazao je zvaničnik.

"To će mnogo koštati vašu zemlju, vaša zemlja će završiti izolovana, oslabljena i pod sankcijama veoma dugo", poručio je Makron Putinu.

I francuski premijer Žan Kasteks je rekao da je razgovor francuskog i ruskog predsednika bio, između ostalog, posvećen humanitarnim pitanjima u vezi sa situacijom u Ukrajini, preneo je Tas.

"Predsednik Republike i njegov ruski kolega razgovarali su jutros sat i po", rekao je Kasteks na televiziji TF-1.

"Makron i Putin su se, između ostalog, dotakli i humanitarnih pitanja", istakao je on.

Makron je rekao da situacija u Ukrajini izaziva veliku zabrinutost.

"Francuska se zalaže za logiku deeskalacije", rekao je on.

"Pokazujemo veliku čvrstinu u pogledu sankcija, ali u isto vreme tražimo mirno rešenje kroz dijalog", naglasio je Makron.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.