Kritika za Putina: Ja ubijam kriminalce, ne ubijem decu i starce

Izvor: B92, 24.Maj.2022, 10:00

Kritika za Putina: "Ja ubijam kriminalce, ne ubijem decu i starce"

Odlazeći filipinski predsednik Rodrigo Duterte, oštro je danas kritikovao ruskog kolegu Vladimira Putina zbog ubistava civila u Ukrajini.

"Ja ubijam kriminalce, ne ubijem decu i starce", rekao je Duterte nakon što je priznao da mnogi obojicu lidera označavaju kao ubice, preneo je "Gardijan".

Duterte, koji otvoreno zove Putina idolom i prijateljem, prvi put je danas digao glas protiv ruskog napada na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ukrajinu, a njegove reči preneo je AP.

Iako je naglasio da ne osuđuje ruskog predsednika, Duterte se nije složio sa Putinovim nazivom napada na Ukrajinu koju naziva "specijalnom vojnom operacijom".

Duterte je rekao da je u pitanju "veliki rat protiv suverene države".

"Mnogi kažu da smo Putin i ja ubice. Govorio sam, Filipinci, da ja zaista ubijam. Ali, kao što sam rekao, ubijam samo kriminalce, a ne decu i starce. Putin i ja smo u različitim svetovima", rekao je Duterte u televizijskom obraćanju.

Pročitajte još:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.