Izvor: Vostok.rs, 26.Jan.2021, 13:23

Kremlj: Produženje Sporazuma o smanjenju strateškog ofanzivnog naoružanja između Rusije i SAD je u interesu čitavog sveta

Rusija i Sjedinjene Američke Države su u energičnim kontaktima za produženje Sporazuma o smanjenju strateškog ofanzivnog naoružanja (START), čije vreme pre isteka brzo ističe, rekao je Dmitrij Peskov, sekretar za štampu predsednika Vladimira Putina. Ranije je pres služba Saveta bezbednosti Rusije izvestila da su u ponedeljak sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev i šef američkog Saveta za nacionalnu bezbednost Džejk Salivan razgovarali o produženju ugovora START i perspektivama razvoja saradnje u oblasti bezbednosti. „Tema produženja ugovora START sada je zaista glavno pitanje na dnevnom redu naših bilateralnih odnosa i o njoj se zaista razgovaralo“, rekao je Peskov novinarima, prenose RIA Novosti „Sada postoje zaista energični kontakti, jer vreme pre isteka ugovora brzo ističe“, rekao je Peskov. Prema njegovim rečima, zato su sada potrebni zaista energični kontakti i napori da se dođe do finalizacije pitanja produženja. „Produženje je u interesu obe zemlje, kao i čitavog sveta“, dodao je on.

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.