Kasparov: U šahu za razliku od Putina - važe pravila

Izvor: Blic, 30.Avg.2012, 21:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kasparov: U šahu za razliku od Putina - važe pravila

Bivši svetski šampion u šahu, a sada ruski opozicionar Gari Kasparov izjavio je danas u Johanesburgu da je razlika izmedju šaha i politike predsednika Rusije Vladimira Putina u tome što su u šahu rezultati nepredvidivi.

- Kada me pitaju kako mi je iskustvo u šahu pomoglo da napravim strategiju borbe sa mojim neistomišljenicima u Rusiji, kažem im da je razlika između šaha i politike >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Vladimira Putina ta što u šahu postoje jasna pravila i što su rezultati nepredvidivi - rekao je Kasparov i dodao da je u Rusiji to dijametralno suprotno.

On je to izjavio na jednom promotivnom političkom skupu u Johanesburgu na je učestvovao i bivši britanski premijer Toni Bler.

Kasparov je prošle nedelje pušten na slobodu, pošto mu je suđeno zbog učešća na ilegalnim demonstracijama u Rusiji.

Međutim, preti mu pet godina zatvora zbog optužbe da je ujeo jednog policajca na suđenju trima ruskim pankerkama.

One su osuđene na po dve godine zatvora jer su u jednoj moskovskoj crkvi Moskvi otpevale "Bogorodice, progoni Putina".

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kasparov: U šahu važe pravila, kod Putina ne

Izvor: Nezavisne Novine, 30.Avg.2012

JOHANESBURG - Bivši svjetski šampion u šahu, a sada ruski opozicionar Gari Kasparov izjavio je danas u Johanesburgu da je razlika između šaha i politike predsjednika Rusije Vladimira Putina u tome što su u šahu rezultati nepredvidivi.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Kasparov: U šahu, za razliku od Putina, važe pravila

Izvor: Telegraf.rs, 30.Avg.2012

- Kada me pitaju kako mi je iskustvo u šahu pomoglo da napravim strategiju u borbi sa mojim neistomišljenicima u Rusiji, kažem im da je razlika između šaha i politike Vladimira Putina ta što u šahu postoje jasna pravila i što su rezultati nepredvidivi - rekao je bivši prvak u šahu

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.