Karl Bilt: Putin kao Milošević

Izvor: BanjalukaLive.com, 21.Jul.2015, 10:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Karl Bilt: Putin kao Milošević

Bivši premijer i ministar spoljnih poslova Švedske Karl Bilt uporedio je ruskog predsjednika Vladimira Putina s bivšim predsjednikom SRJ Slobodanom Miloševićem. Bilt je uporedio odnos predsjednika Rusije Vladimira Putina prema postavljanju mirovnih snaga u Ukrajini sa odnosom bivšeg predsjednika Jugoslavije Slobodana Miloševića prema postavljanju mirovnjaka u istočnu Slavoniju, što on vidi kao model za rješavanje >> Pročitaj celu vest na sajtu BanjalukaLive.com << krize u Ukrajini. Bilt je u svom tekstu, koji je prenio "Danas" u broju od utorka, naveo da bi rješenje za Ukrajinu bilo da se u Donbasu rasporedi mirovna misija koja bi se starala da se obezbijedi povratak raseljenih, koji su otišli zbog nasilja i da se olakša reintegracija tog regiona u Ukrajinu, što bi obezbijedilo punu primenu sporazuma iz Minska. "I prilično slično ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu danas, kada je riječ o ukrajinskom pitanju, tadašnji predsjednik Srbije Slobodan Milošević je tvrdio da se pitanje može riješiti samo putem direktnih pregovora između srpskih separatista i hrvatske Vlade u Zagrebu", navodi se u Biltovom tekstu. Bilt je naveo i da separatističke snage u Ukrajini zavise od finansija Rusije, kao što su Srbi u Hrvatskoj zavisili od Vlade Slobodana Miloševića. Bilt je naveo i da Putin čeka pad Vlade Petra Porošenka u Ukrajini i podjelu Zapada po ukrajinskom pitanju i da će tada "možda Putin biti spreman da preduzme inicijativu protiv Ukrajine, da bi obezbijedio ishod koji dugo priželjkuje". Bilt je dodao da ako "ukrajinska vlada i Zapad ostanu ujedinjeni", separatisti iz Donbasa mogu da postanu prijetnja i po samu Rusiju. (B92, foto: Youtube)

Nastavak na BanjalukaLive.com...






Povezane vesti

Karl Bilt predlaže etničko čišćenje Donbasa?

Izvor: Večernje novosti, 21.Jul.2015

U Evropi postoje snage koje ne žele kompromis u Donbasu i zalažu se za scenario iz RSK. To znači vratiti državi deo teritorije vojnim sredstvima. „Loše je poređenje Republike Srpske Krajine i Donbasa, ali ono odražava odnos bivšeg švedskog premijera i njegovih istomišljenika prema Donjecku...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BanjalukaLive.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BanjalukaLive.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.