Kadirov poslao pismo Putinu: Otkriveno i šta je u njemu

Izvor: B92, 07.Maj.2023, 10:06

Kadirov poslao pismo Putinu: Otkriveno i šta je u njemu

Predsednik Čečenije Ramzan Kadirov izjavio je da je poslao zvanično pismo ruskom predsedniku Vladimiru Putinu.

Pismo je poslato sa zahtevom da mu se izda naređenje da prerasporedi jedinice Ahmata u Artjomovsk, kako Rusi nazivaju Bahmut.

Kadirov u pismu izražava želju da, s obzirom na trenutnu situaciju, budu izdata naređenja za povlačenje jedinica Ahmata sa drugih pravaca i njihovo prebacivanje na položaje u Artjomovsku i okolini, koje drži paravojna >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << grupa Vagner.

Kadirov je rekao da je pismo, čiji je snimak objavio na svom Telegram kanalu, već poslato.

Osnivač grupe Vagner Jevgenij Prigožin izjavio je u subotu da je kontaktirao predstavnike čečenskog predsednika kako bi započeli prebacivanje snaga sa položaja u Artjomovsku.

Kadirov je rekao da je Ahmat spreman da napreduje ka Artjomovsku, a da je nekoliko jedinica već krenulo "u pravcu izvodjenja specijalne vojne operacije".

Za grad Bahmut na istoku Ukrajine ruske i ukrajinske snage bore se više od 10 meseci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Specijalci Ahmata čekaju naređenje da guraju prema Bahmutu – Kadirovu

Izvor: Vostok.rs, 07.Maj.2023

  Čečenski lider Ramzan Kadirov rekao je da su snage specijalaca Ahmata spremne da se presele u Bahmut. . „Jedinice Ahmata su spremne da pređu Bahmut. Već sam potpisao odgovarajuću poruku vrhovnom komandantu u kojoj se kaže da su jedinice Ahmata spremne da preuzmu kontrolu nad gradom...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.