Kadirov doneo odluku, Putin će biti ponosan?

Izvor: B92, 16.Feb.2024, 10:30

Kadirov doneo odluku, Putin će biti ponosan?

Čečenski lider Ramzan Kadirov objavio je na svom kanalu na Telegramu da će novi kvart grada Groznog nositi ime ruskog predsednika Vladimira Putina.

"Upoznat sam s time kako napreduju radovi u centralnom delu grada. Ovde je pokrenut veliki projekat, a kada bude završen, imaćemo novi kvart. Nosiće ime našeg narodnog lidera, najistaknutije političke ličnosti našeg vremena, predsednika Vladimira Putina“, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << objavio je Kadirov na Telegramu, prenose ruski mediji.

Kadirov je rekao da će se ta oblast nalaziti na površini od preko 200 hektara, pišu RIA novosti.

Pored 130 stambenih objekata, ima više od dva miliona kvadratnih metara stambenog prostora, na kojem će se graditi džamije, vrtići i drugi objekti socijalne infrastrukture.

"Odluka da se novi kvart u Groznom nazove u čast Vladimira Putina doneta je u znak duboke zahvalnosti čečenskog naroda i želje da se njegovo ime ovekoveči", saopštio je čečenski lider.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.