KAMERON PUTINU: Ne budi siledžija!

Izvor: Press, 14.Nov.2014, 18:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KAMERON PUTINU: Ne budi siledžija!

Vladimir Putin biće suočen sa hladnim prijemom na Samitu G20 u Australiji, pošto mu Dejvid Kameron poručuje da ne bude “siledžija” prema manjim državama.
Domaćin Toni Abot optužuje Putina za pokušaj “oživljavanja izgubljene slave carizma”.
Ruski predsednik, koji treba da doputuje u Brizbejn kasno posle podne, dolazi >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << u vreme povećane napetostu u odnosima između Rusije i Australije, koja je uputila tri ratna broda prema svojoj severnoj obali nakon što su se ruski brodovi pojavili ove nedelje.
Premijer Abot kaže, kako prenose agencije, da je pojavljivanje četiri ruska broda - deo rastuće vojne pretnje od Rusije. 

Rusija je u petak upozorila Francusku na ozbiljne posledice ako Pariz ove nedelje ne bude isporučio nosač helikoptera, čime su najavljene i konfrontacije sa francuskim predsednikom Fransoa Olandom na Samitu G20. ž

PROČITAJTE JOŠ:
POGAĐATE LI? Ovo je NAJBOLJA ZEMLJA NA SVETU!
Sastaju se Oland i Putin u narednim danima
Angela Merkel na putu oko pola sveta za sedam dana
   
Britanski premijer Dejvid Kameron, obraćajući se australijskom parlamentu, upozorio je Rusiju da će se suočiti s daljim sankcijama ako se ne bude posvetila rešavanju ukrajinskog konflikta, nazivajući akcije Moskve neprihvatljivim. 

"Jedna velika država vrši nasilje nad malom državom u Evropi. Videli smo posledice toga u prošlosti i trebalo bi da naučimo lekcije istorije i učinimo da se tako nešto ne ponovi“, poručio je Kameron.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.