Jurgens: Putin ne bi trebalo da se kandiduje na izborima

Izvor: Vesti-online.com, 22.Okt.2010, 09:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jurgens: Putin ne bi trebalo da se kandiduje na izborima

Ruski premijer Vladimir Putin ne bi trebalo da se kandiduje na predsednički izborima 2012. godine, da bi predsednik Dmitrij Medvedev mogao da ispuni svoju plan modernizacije države, ocenio je direktor Instituta za savremeni razvoj (INSOR) Igor Jurgens.

"Siguran sam da on (Putin) može bez dileme da pobedi na tim izborima, ali sam takođe siguran da ne bi trebalo da se kandiduje", rekao je u Jurgens za moskovski dnevnik ''Komersant''.

Jurgens, koji je i šef savetnika >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Medvedeva, tvrdi da bi Putinov povratak u Kremlj doveo do stagnacije, prenela je agencija Rojters.

Jurgens smatra da je Rusiji potreban skok ka modernizaciji.

"Ovakav skok je povezan sa Medvedevim, kako ka Zapadu tako i unutar zemlje", ocenio je Jurgens i pozivao Putina da se "žrtvuje" da bi otvorio put za Medvedeva.

Jurgensa, koji nema zvaničnu funkciju u Kremlju, smatraju za arhitektu Medvedovih modernizacija, navodi Rojters.

Britanska agencija podseća da su Medvedev i Putin nagovestili da će jedan od njih, ali nikako obojica, da se kandiduje na prestojećim predsedničkim izborima koji bi trebalo da se održe 2012. godine u Rusiji.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.