Johanis: Putinova politika ne odgovara 21. veku

Izvor: RTS, 07.Feb.2015, 12:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Johanis: Putinova politika ne odgovara 21. veku

Predsednik Rumunije Klaus Johanis ocenio je da politika ruskog predsednika Vladimira Putina ne odgovara Evropi 21. veka i dodao da Rumunija mora, zbog oružanog konflikta u susedstvu, da osposobi svoju vojsku.
Klaus Johanis je, u intervjuu bečkom nedeljniku Profil, rekao da se Putinova politika ne uklapa u koncept suživota u Evropi >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << 21. veka, prenosi Tanjug.Johanis je najavio povećanje odbrambenog budžeta Rumunije.
"Sve političke stranke su se obavezale da do 2017. godine povećaju odbrambeni budžet Rumunije na dva odsto bruto nacionalnog proizvoda i da ga drže na tom nivou 10 godina", objasnio je Johanis.
Johanis je ovu odluku obrazložio stanjem u Ukrajini, rekavši da se u direktnom susedstvu vodi oružani konflikt čiji je ishod u potpunosti neizvestan, te da je usled toga nemoguće sedeti skrštenih ruku i gledati.
Prema njegovim rečima, članstvo u NATO je veoma korisno, ali u slučaju potrebe Rumuni moraju sami da budu spremni na odbranu svoje zemlje.
Za to je potrebno da vojska bude spremna i opremljena na odgovarajući način.
"Decenijama smo verovali da je problem rata iskorenjen u Evropi. To je, nažalost sada istorija", zaključio je Johanis.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Johanis: Putinova politika ne odgovara Evropi 21. veka

Izvor: Blic, 07.Feb.2015

Predsednik Rumunije Klaus Johanis ocenio je da politika ruskog predsednika Vladimira Putina ne odgovara Evropi 21. veka i dodao da Rumunija mora, zbog oružanog konflikta u susedstvu, da osposobi svoju vojsku...“Putinova politika ne uklapa se u koncept suživota u Evropi 21.veka”, rekao je on u intervjuu...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.