Izvor: Luftika.rs, 24.Avg.2023, 21:05

Jednu stvar Putin nikada ne prašta: Ovako je ruski predsednik govorio o izdaji (VIDEO)

Pokušaj Vagnerovog puča u Rusiji koji se dogodio u subotu 24. juna ove godine šokirao je ceo svet, a na dan pogibije Jevgenija Prigožina i njegovog bliskog saradnika Dmitrija Utkina, mnogi u njihovoj smrti vide osvetu Vladimira Putina, predsednika Ruske Federacije.
Zato se na društvenim mrežama mnogi prisećaju njegovog razgovora u formi intervjua za jedan dokumentarac 2018. godine, u kojem je govorio da sve može da >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << oprosti osim jednog – izdaje.
U tom odgovoru mnogi vide i uzrok onome što se u sredu dogodilo Prigožinu, vrhu Vagnera i svim putnicima oborenog aviona, a nakon pokušaja puča te plaćeničke jedinice u junu i kratkog juriša na Moskvu, prenosi Kurir.
„Da li ste u stanju da oprostite?“, pitao je tada voditelj Putina
„Da, ali ne sve“, odgovorio je.
Šta je nemoguće oprostiti?
„Izdaju“, hladno je dodao Putin
Journalist: “Are you able to forgive?”
Putin: “Yes, but not everything.”
Journalist: “What is impossible to forgive?”
Putin: “Betrayal”pic.twitter.com/6zFmp4CQ0l
— Lord Bebo (@MyLordBebo) August 23, 2023

I Džil Doherti, bivša šefica dopisništva američkog Si-En-Ena u Moskvi, govorila je o ovoj temi krajem juna, nakon ugušenog Vagnerovog puča. „Mislim da Putin to nikad neće oprostiti.
Mislim da je to prava dilema, jer sve dok se Prigožin ponaša kako se ponaša i sve dok ima podršku, on je pretnja. Bez obzira na to gde se nalazi“, rekla je ona.
– Putin sada izgleda dosta slabo. Da sam Putin, bila bih zabrinuta o ljudima koji na ulicama Rostova navijaju za Vagner dok ta jedinica odlazi – govorila je ona.
Zvaničan uzrok pada aviona i dalje nije poznat, društvenim mrežama kruže mnogobrojni snimci sa mnogo verzija događaja koji je potresao celu Rusiju.
Mnogo ljudi smatra da Kremlj ima veze sa avionskom nesrećom, ali to zvanično nije potvrđeno. Putin i Prigožin imali su godinama blizak odnos, još od dana kada je Prigožin u Sankt Peterburgu bio na čelu uglednog restorana u koji je Putin dovodio inostrane zvanice.
Potom je 2014. „Putinov kuvar“ postao aktiviran u paravojsci koja je učestvovala u sukobima u Siriji, u Africi i u Ukrajini i godinama su kružile glasine o njihovoj bliskoj saradnji i o tome da je Putin Prigožinov zaštitnik
Ruske vlasti su potvrdile da je u avionskon nesreći u Tverskoj oblasti stradao vođa „Vagnera“ Jevgenij Prigožin, kao i osnivač „Vagnera“, Dmitrij Utkin.
„Vagnerovci“ su se neposredno pre zvaničnog saopštenja ruskih vlasti oglasili saopštenjem u kojem su potvrdili smrt svog lidera, a okrivili su Rusiju jer smatraju da je ruska PVO raketa oborila letelicu u kojoj je bilo deset osoba i svi su poginuli.
U padu aviona poginuo šef ruske paravojne grupe &#8222;Vagner&#8220; Jevgenij Prigožin

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Herojska posada "Aljoše" kod Putina: Uništili su celu kolonu VIDEO

Izvor: B92, 24.Avg.2023

Predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin razgovarao je u Kremlju sa posadom tenka T-80 "Aljoša" Oružanih snaga Rusije...Ova posada je, prema tvrdnjama Moskve, uništila celu kolonu oklopnih vozila Oružanih snaga Ukrajine u pravcu Zaporožja...Dan ranije se šef države već sastao sa ovim vojnicima...

Nastavak na B92...

Rusija i Ukrajina: Putin i Prigožin – od bliskih saradnika do neočekivanih suparnika

Izvor: Danas, 25.Avg.2023, 20:45

ReutersJevgenij Prigožin (levo) uslužuje Vladimira Putin na večeri 2011 Odnos šefa Vagnera Jevgenija Prigožina i ruskog predsednika Vladimira Putina započeo je pod sumnjivim okolnostima, a njegov prekid bio je jednako maglovit. Bila je to simbiotska veza nastala u sivoj zoni u kojoj se državne...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.