Ispaljeni prvi meci na Krimu: Rusi zauzeli bazu Belbek, pucali na ukrajinske vojnike

Izvor: Blic, 04.Mar.2014, 11:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ispaljeni prvi meci na Krimu: Rusi zauzeli bazu Belbek, pucali na ukrajinske vojnike

Ruske trupe su se povukle sa granica sa Krimom po naredbi Vladimira Putina. Pre toga je SAD najavila da priprema niz sankcija protiv Rusije zbog krize na Krimskom poluostrvu. Viktor Janukovič ponovo zamolio Rusiju da izvrši vojnu invaziju na Ukrajinu. Sva ukupno, preko 5.500 pripadnika ukrajinske vojske prešlo na prorusku stranu. Ruski vojnici su ispalili hice upozorenja na 300 ukrajinskih vojnika koji su se približavali avio bazi Belbek. Vladimir Putin kaže da Rusija ima puno pravo da interveniše u svakom trenutku.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pogledajte: Ruski vojnici pucaju, ukrajinski odgovaraju pesmom

Izvor: Blic, 04.Mar.2014

Sajt Gardijana objavio je snimak na kome se vidi trenutak kada su ruske trupe, koje se nalaze u bazi Belbek na Krimu, pucali u vazduh, kao upozorenje ukrajinskim vojnicima koji su se približavali. Na to su im ukrajinski vojnici odgovorili pesmom. ..Više od 300 vojnika ukrajinske vojske je krenulo na...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.