Grizunov: Milošević bio spreman da puca na demonstrante

Izvor: Glas javnosti, 27.Jun.2011, 07:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grizunov: Milošević bio spreman da puca na demonstrante

PODGORICA - Ruski univerzitetski profesor i stručnjak za Balkan Sergej Grizunov ocenio je da je bivši predsednik SRJ Slobodan Milošević bio spreman da 5. oktobra 2000. godine puca na demonstrante ispred tadašnje Savezne skupštine.

"Milošević je bio spreman da otvori vatru na demonstrante", rekao je Grizunov u razgovoru za podgorički list Vijesti.

Međutim, to je, po njegovom objašnjenju, sprečio predsednik Rusije >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Vladimir Putin.

Putin je u Beograd uputio šefa diplomatije Igora Ivanova, koji je "ispunio misiju i nagovorio Miloševića da prizna poraz i pobedu (Vojislava) Koštunice i podnese ostavku". Prema oceni Grizunova, Crna Gora nije strateški interes Rusije, iako Crnogorce i Ruse, kako je objasnio, veže više okolnosti.

On je naveo da su Rusi kupili "veći deo" jadranske obale u Crnoj Gori, ali da među njima "postoji određeni broj onih koji su povezani s ruskim kriminalnim miljeom". "To je ozbiljan problem i nadam se da će rukovodstva Crne Gore i Rusije uspostaviti kanale saradnje kako bi napravili barijeru za slične osobe i onemogućili im da se ugnjezde u Crnoj Gori, uđu u njenu bit i biznis", rekao je Grizunov.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.