GLE, ZLATNI TATARSKI..., A ONDA BUM:  Objavljen snimak eksplozije unutar kafića u Sankt Peterburgu (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Apr.2023, 18:23

"GLE, ZLATNI TATARSKI...", A ONDA BUM: Objavljen snimak eksplozije unutar kafića u Sankt Peterburgu (VIDEO)

Ruski predsednik Vladimir Putin u ponedeljak je posthumno odlikovao Tatarskog.

Ruski istražitelji danas su optužili 26-godišnju Darju Trepovu za terorizam zbog ubistva vojnog blogera Vladlena Tatarskog u eksploziji bombe u Sankt Peterburgu.

Tatarski, pristalica ruske vojne kampanje u Ukrajini, pravog imena Maksim Fomin, ubijen je u nedelju u eksploziji u kafiću u kojem >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je trebalo da govori o iskustvima ratnog izveštača u zoni borbenih dejstava u istočnoj Ukrajini.

Trenutak eksplozije snimljen je i objavljen na društvenim mrežama. Tatarski je bio vidno oduševljen bistom koju je dobio na poklon, pa je čak rekao "Gle, zlatni Tatarski", ali je nekoliko trenutaka kasnije ista eksplodirala i ubila ga. Takođe, na snimku se vidi i Trepova koja je sedela u blizini.

‼️ The moment of the explosion in a cafe in St. Petersburg, the last seconds of the life of propagandist Vladlen Tatarsky (Maxim Fomin)#Tatarsky puts the bust back in the box, the listener asks a question about the destruction of bridges in Ukraine, and at that moment an… pic.twitter.com/sbv3BAxA12

— NEXTA (@nexta_tv) April 3, 2023

Kako je saopšteno, Trepova je optužena za "teroristički čin organizovane grupe koji je uzrokovao namernu smrt". Dodali su da je postupala prema uputstvima ljudi koji deluju u ime Ukrajine.

Ruski predsednik Vladimir Putin u ponedeljak je posthumno odlikovao Tatarskog.

- Za hrabrost i odvažnost iskazanu u obavljanju svojih profesionalnih dužnosti, vojni dopisnik Fomin, Maksim Jurijevič (Vladlen Tatarski) posthumno je odlikovan Ordenom za hrabrost - navodi se u odluci.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.