Izvor: Danas, 30.Sep.2022, 15:38

Fon der Lajen: Putinova ilegalna aneksija ne menja ništa

Ilegalna aneksija (ukrajinskih teritorija) koju je proglasio Vladimir Putin ništa neće promeniti, rekla je predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen, reagujući odmah po završetku obraćanja ruskog predsednika u Kremlju, koji je proglasio otcepljenje Zaporožja, Hersona, Donjecka i Luganska od Ukrajine i pridruživanje Ruskoj Federaciji.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Danas...






Povezane vesti

Zapad osuđuje potez Rusije: Odbacujemo nelegalnu rusku aneksiju četiri ukrajinske oblasti

Izvor: RTS, 30.Sep.2022

Evropski lideri osudili su pripajanje četiri oblasti u Ukrajini Rusiji. Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen poručila je da je aneksija ukrajinskih oblasti nelegalna, a Evropski savet je u zajedničkom saopštenju odbacio i osudio potez Rusije. Američki predsednik Džozef Bajden...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.