Fascinantne činjenice o većini Rusa

Izvor: B92, 05.Avg.2014, 13:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fascinantne činjenice o većini Rusa

Zapad se možda pita kako je moguće da Rusi s osmehom podržavaju vladavinu Vladimira Putina, čoveka koji je za neke "internacionalna pretnja". Naravno, zajedno s ovim pitanjem, postavljaju se i mnoga druga u vezi s tim šta Rusi misle i kakvi su inače.

Kako bi izbegao neutemeljene stereotipe, sajt Biznis insajder koristio je podatke iz glasačkih centara, Svetske zdravstvene organizacije, Ogranizaciju za ekonomsku kooperaciju i razvoj i studija istraživačkog centra >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Pju kako bi došao do zanimljivih činjenica u vezi sa 144 miliona građana Rusije:

- Prosečna odrasla osoba u Rusiji svake godine konzumira 15 litara čistog alkohola, znatno više od prosečne osobe u SAD (9 litara). Alkoholizam je u Rusiji okrivljen za alarmantno veliki broj smrti muškaraca.

- 56 odsto Rusa nije zadovoljno kvalitetom pijaće vode. Rusija je najgora od 36 zemalja sudeći po podacima Organizacije za ekonomsku saradnju i razvoj.

- 60 odsto Rusa smatra da se zemlja kreće u pravom smeru.

- 60 odsto odraslih Rusa konzumira duvan.

- 63 odsto građana Rusije tvrdi da njihovo zdravlje nije dobro.

- Rekordnih 65 odsto Rusa je zadovoljno svojom slobodom da sami izaberu šta će raditi sa svojim životom.

- 67 odsto Rusa plaši se bezbednosnih agencija u zemlji.

- 69 odsto Rusa veruje da su SAD jedna od pet zemalja najagresivnijih prema Rusiji. Tu su još Gruzija, Litvanija, Letonija, Estonija i Ukrajina.

- 74 odsto Rusa živi u gradovima koji su koncentrisani na jugozapadu zemlje. Najveći deo ove velike zemlje je jedva naseljen.

- 76 odsto Rusa veruje da su mediji pod državnom kontrolom pouzdani kada su im potrebne informacije u vezi s Ukrajinom.

- 83 odsto Rusa odobravapoteze Vladimira Putina kao predsednika, dok je poverenje u Vladu nešto manje i iznosi 64 odsto.

- 94 odsto Rusa ne odobrava poteze Vlade SAD, dok 94 odsto njih ne odobrava postupke vođa zemalja Evropske unije.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Fascinantne-cinjenice-o-vecini-Rusa

Izvor: medio.rs, 05.Avg.2014

Zapad se možda pita kako je moguće da Rusi sa osmehom podržavaju vladavinu Vladimira Putina, čoveka koji je za neke "internacionalna pretnja". Naravno, zajedno s ovim pitanjem, postavljaju se i mnoga druga u vezi sa tim šta Rusi misle i kakvi su inače?..Kako bi izbegao neutemeljene sterotipe, sajt...

Nastavak na medio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.