Evo Putinovog odgovora Zapadu

Izvor: B92, 06.Avg.2014, 18:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evo Putinovog odgovora Zapadu

Moskva -- Predsednik Rusije Vladimir Putin zabranio je uvoz poljoprivrednih proizvoda iz svih zemalja koje su uvele sankcije Rusiji.

Kako javlja Raša tudej, ova zabrana važiće godinu dana.

Putin je, naime, potpisao ukaz "O primeni određenih specijalnih ekonomskih mera u cilju bezbednosti Ruske Federacije". Tim dekretom se zabranjuje ili ograničava na period od jedne godine uvoz u Rusiju poljoprivrednih proizvoda, sirovina i hrane iz zemalja koje su se pridružile >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sankcijama protiv Rusije.

SAD i EU ne priznaju pristupanje Krima Rusiji i optužuju Moskvu za mešanje u unutrašnje stvari Ukrajine, što Rusija poriče i naziva te optužbe neprihvatljivim.

Zapadne zemlje od marta su već u nekoliko navrata uvodile sankcije ruskim političarima, biznismenima i kompanijama, preteći da će takve mere pojačavati.

EU je i 30. jula objavila spisak sankcija, na kojem se nalaze imena osam osoba i tri pravna lica, a vlasti Unije zabranile su, između ostalog, investitorima da prodaju i isporučuju ključne opreme i tehnologija radi stvaranja, kupovine ili razvoja infrastrukturnih projekata u nekoliko grana privrede na Krimu i u Sevastopolju.

Ministarstvo finansija SAD naložilo je ranije da se uvode sankcije Moskovskoj banci, VTB i Ros seljhoz banci, kao i ruskoj Objedinjenoj brodogradilišnoj korporaciji.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.