Moguće uzvratne mere Rusije na sankcije EU

Izvor: Akter, 05.Avg.2014, 15:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moguće uzvratne mere Rusije na sankcije EU

Premijer Rusije Dmitrij Medvedev izjavio je danas da Moskva mora da razmotri mogućnost uvođenja uzvratnih mera kojima bi odgovorila na sankcije Evropske unije ruskim avio-kompanijama, zbog krize u Ukrajini

"Tema o kojoj bih voleo da diskutujemo odnosi se na posledice odluke koju je više vlada donelo u vezi sa našim prevoznicima. Treba da razgovaramo o mogućim uzvratnim merama", rekao je Medvedev na sastanku >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << s ministrom saobraćaja Maksimom Sokolovim i zamenikom direktora Aeroflota Vadimom Zingmanom, preneli su ruski mediji.

Ruski poslovni dnevnik "Vedomosti" objavio je ranije danas da bi Rusija mogla uvesti ograničenja ili zabranu evropskim avio-kompanijama na korišćenje trans-sibirskih ruta, kao odgovor na evropske sankcije Moskvi zbog Ukrajine, što bi povećalo troškove letova avio-prevoznika iz Evrope prema Aziji.

Ruska niskotarifna avio-kompanija Dobrolet, pod državnom kontrolom Aeroflota, prošle nedelje je morala da obustavi sve letove, jer je njen lizing ugovor o nabavci aviona "boing 737-800" stopiran s obzirom da je Evropska unija proširila sankcije i na tog avio-prevoznika zbog letova ka Krimu, javlja ruska novinska agencija Itar-tas.

Prema pisanju lista "Vedomosti", ruska ministarstva spoljnih poslova i saobraćaja razmatraju potencijalno uvođenje ograničenja na tranzitne letove preko ruske teritorije, a ovom zabranom neće biti pogođeni samo evropski prevoznici, poput Lufthanze, Britiš ervejsa i Er Fransa, već i sam Aeroflot koji od avio-kompanija naplaćuje takse za prelet ruske teritorije.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Rat u Ukrajini

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

MEDVEDEV: Moguće uzvratne mere Rusije na sankcije EU

Izvor: Kurir, 05.Avg.2014

Premijer sazvao nadležne za saobraćaj i otvorio raspravu o merama kojima bi Rusija mogla da uzvrati na sankcije u oblasti avio-saobraćaja..MOSKVA - Premijer Rusije Dmitrij Medvedev izjavio je danas da Moskva mora da razmotri mogućnost uvođenja uzvratnih mera kojima bi odgovorila na sankcije Evropske...

Nastavak na Kurir...

Medvedev: EU mora da trpi posledice

Izvor: B92, 05.Avg.2014

"Tema o kojoj bih voleo da diskutujemo odnosi se na posledice odluke koju je više vlada donelo u vezi sa našim prevoznicima. Treba da razgovaramo o mogućim uzvratnim merama", rekao je premijer Rusije Dmitrij Medvedev...Medvedev je to rekao na sastanku s ministrom saobraćaja Maksimom Sokolovim i zamenikom...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.