Izvor: RTS, 04.Feb.2022, 18:30

Erdogan: Zelenski pristao na sastanak sa Putinom

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan rekao je da je postigao dogovor sa ukrajinskim predsednikom Volodimirom Zelenskim o sastanku sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.
Redžep Tajip Erdogan je rekao da je Moskva odgovorila pozitivno na njegov poziv da Vladimir Putin dođe u Tursku nakon posete Kini.

Odredićemo sada datum a onda, nadam se, i održimo sastanak >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << na visokom nivou, da okupimo Putina i Volodimira Zelenskog. Postigli smo dogovor sa ukrajinskim predsednikom o tome", naveo je Erdogan, prenosi Si-En-En Turk.
Erdogan je prethodno posetio Ukrajinu gde je, između ostalog, sa Zelenskim razgovarao i o želji Ankare da posreduje u rešavanju pitanja Donbasa, podseća agencija Tas.
Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je ranije danas da se trenutno ne razgovara o sastanku Putina i Zelenskog u Turskoj.
Prema njegovim rečima, Putin je spreman da se sastane sa svakim, ali mora da postoji saglasnost o čemu će se razgovarati i šta bi takvi razgovori mogli da postignu.
Erdogan je 27. januara u intervjuu za NTV otkrio da je pozvao Putina u Tursku, s predlogom da ugosti obe strane kako bi se pronašao diplomatski put za mir. 
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.