Egzodus Rusa; Putin se crveni, a Kremlj je zanemeo VIDEO

Izvor: B92, 11.Maj.2023, 09:15

Egzodus Rusa; Putin se crveni, a Kremlj je zanemeo VIDEO

Na društvenim mrežama pojavio se video-snimak koji prikazuje ponižavajuće povlačenje, tačnije beg, ruskih vojnika kod Bahmuta.

Do ovog događaja došlo je istoga dana kada je ruski predsednik Vladimir Putin priredio još jednu vojnu paradu za Dan pobede, ali znatno manjih dimenzija nego inače zbog, kako prenose mnogi zapadni mediji, razornih gubitaka ruskih vojnih snaga u Ukrajini.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Snimak ruskih vojnika koji beže glavom bez obzira, kako se čini, potvrđuje izveštaje s fronta u kojima se navodi da su se redovne ruske snage “okrenule i pobegle”, a Kijev tvrdi da ostvaruje teritorijalni napredak nakon nekoliko meseci ruskog napredovanja.

Kako je preneo Jutarnji list, ruski vojnici koji su snimljeni beže s ratišta oko Bahmuta nakon što ih je savladala ukrajinska 3. jurišna brigada.

Podseća se i da je nedavno šef ruske grupe plaćenika Vagner, koji inače predvode btiku za Bahmut, Jevgenij Prigožin, objavio na svom kanalu na Telegramu da ruske regularne oružane snage beže.

Ukrajina tvrdi da je eliminisala 64 ruska borca okupatorskih ruskih snaga i ostavila još 87 ranjenih, kao i da je zarobila mnoge ruske vojnike u jugozapadnom delu Bahmuta.

Kako je izvestio Institut za proučavanje rata (ISW), Prigožin je tvrdio da je ruska 72. motorizovana streljačka brigada 3. armijskog korpusa napustila strateški položaj, što je rezultiralo gubicima oko 500 boraca grupe Vagner.

Moskva nije komentarisala izveštaje nijedne strane da je 72. zasebna motorizovana streljačka brigada napustila svoje položaje u jugozapadnim predgrađima Bahmuta, a rusko ministarstvo odbrane nije odgovorilo na zahtev Rojtersa za komentarom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Vojna parada

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.