Dug oligarha preuzima država (Rusija)

Izvor: Vesti-online.com, 10.Feb.2015, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dug oligarha preuzima država (Rusija)

Predsednik Rusije Vladimir Putin ponudio je da država od jednog oligarha preuzme veliki hotel u Sočiju i nadoknadi mu troškove izgradnje, prenela je agencija AP.

Američka novinska agencija prošle nedelje sprovela je istragu u Rusiji i otkrila da najmanje dva velika investitora u Sočiju, među kojima je i tajkun Viktor Vekselberg, prećutno prebacuju državi svoju imovinu opterećenu dugovima.

Za >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << oligarhe to je način da nadoknade milijarde dolara dok se bore u privredi pogođenoj zapadnim sankcijama i padom cena nafte.

Vekselberg je u izgradnju dva hotela u Sočiju pored Olimpijskog sela, gde su prošle godine održane Zimske olimpijske igre, uložio oko pola milijarde dolara.

Njegova kompanija je odlučila da jedan od dva hotela preda državi, što znači da predaje i kredit od oko 450 miliona dolara uzet iz državne banke.

Prošlogodišnje Olimpijske igre u Sočiju koštale su 51 milijardu dolara, što su najskuplje Igre u istoriji.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.