„Dobro sam se slagao sa Putinom“ – Tramp

Izvor: Vostok.rs, 19.Jan.2024, 23:10

„Dobro sam se slagao sa Putinom“ – Tramp

Bivši američki predsednik i kandidat Republikanske stranke u trci za Ovalni kabinet Donald Tramp izjavio je da je, dok je bio predsednik SAD, održavao dobre radne odnose sa svojim ruskim kolegom Vladimirom Putinom i sa liderima nekoliko drugih zemalja koje Vašington vidi kao protivnike. On je takođe insistirao da do sukoba u Ukrajini nikada ne bi došlo da je on bio na funkciji umesto Džoa Bajdena.
Tramp je više puta tvrdio da će moći da okonča sukob između Kijeva i Moskve u roku od 24 sata ako ponovo postane predsednik. Liderstvo predsednika Bajdena, ili nedostatak istog, gurnulo je ceo svet u „nered“, žalio se on u intervjuu za Foks Njuz Šonom Henitijem u četvrtak. „Imamo najgoreg predsednika u istoriji“, rekao je Hanitiju lider GOP-a. On je sugerisao da aktuelni predsednik američke države „ne može da sastavi dve rečenice” ili „da se skloni sa scene kada održi veoma kratak govor”. Što je još važnije, prema Trampovim rečima, predsednik Bajden „ne može da pregovara“, čime potkopava globalni položaj SAD. Tramp je spekulisao da je u to vreme bio na vlasti u Vašingtonu, „Putin nikada ne bi napao Ukrajinu“. „Slagao sam se sa Putinom“, objasnio je on i dodao da je „dobro slagati se sa ljudima, poput Putina i kao drugih“. Još jednom ambiciozni američki predsednik je nastavio da tvrdi da je imao „odličan odnos“ sa kineskim predsednikom Si Đinpingom i sa severnokorejskim liderom Kim Džong Unom. Viktora Orbana, premijera Mađarske, u jednom trenutku tokom intervjua, republikanski lider opisao ga je kao „veoma tvrdog čoveka, veoma pametnog čoveka, briljantnog čoveka, veoma poštovanog”. Obraćajući se svojim pristalicama u Des Moineu u Ajovi, nakon što je u ponedeljak uveče obezbedio rekordnu marginu pobede na poslaničkim klubovima republikanaca te države, Tramp je izjavio: „Poznajem predsednika Putina veoma dobro, dobro poznajem Zelenskog. Ubaciću ih, rešićemo to veoma brzo." Prošlog meseca, američki političar je citirao predsednika Putina koji je prošlog septembra izjavio da je „politički motivisan progon njegovog političkog rivala od strane predsednika Bajdena veoma dobar za Rusiju jer pokazuje trulež američkog političkog sistema, koji ne može da se pretvara da uči druge o demokratiji. ”   Izvor: RT (F)
Pogledaj vesti o: Donald Tramp,   Vašington

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

VERBALNI RAT Tramp se rugao svojoj najvećoj rivalki u trci za predsednika SAD: Udario na njeno indijsko poreklo, a evo kako mu je ona odgovorila

Izvor: Blic, 20.Jan.2024, 01:06

Bivši američki predsednik Donald Tramp danas je ismejao Niki Hejli, svoju rivalku unutar Republikanske partije za kandidaturu za predsedničke izbore u novembru, zbog njenog indijskog porekla.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.