Izvor: RuskaRec.ru, 12.Jun.2017, 09:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danas se obeležava Dan Rusije

Dan nezavisnosti Rusije ili Dan Rusije obeležava se 12. juna kada je 1990. godine usvojena Deklaracije o državnom suverenitetu Rusije. U Deklaraciji je definisan cilj zbog kojeg je proglašen ruski suverenitet: „obezbeđivanje svakom čoveku neotuđivog prava na dostojanstven život i slobodan razvoj”.
U Rusiji je danas moderno biti patriota
Na ovaj dan u Kremlju predsednik Rusije Vladimir Putin uručuje državna odlikovanja Ruske Federacije, a na Crvenom trgu u >> Pročitaj celu vest na sajtu RuskaRec.ru << Moskvi se održavaju svečane manifestacije. Dan Rusije je neradni dan i obeležava se svečnostima i u drugim gradovima Rusije, prenosi Vzglяd-info.  
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na RuskaRec.ru...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dan Rusije – praznik mira i slobode

Izvor: Vostok.rs, 12.Jun.2017

  Ruska Federacija obeležava svoj dan — prvi veliki državni praznik moderne Rusije. Pre 27 godina, tačnije 12. juna 1990. godine, usvojena je Deklaracija o državnom suverenitetu Rusije, a kroz tačno godinu dana, 12. juna 1991. održani su direktni izbori za predsednika zemlje, prvi u istoriji...

Nastavak na Vostok.rs...

Uoči velikih protesta u Rusiji uhapšen lider opozicije Alexei Navalny

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 12.Jun.2017

Ruska policija uhapsila je danas opozicionog lidera Alexeija Navalnog kada je htio izaći iz kuće na proteste protiv vladajućeg režima, izjavila je njegova supruga, prenosi Reuters. Ona je, međutim, pozvala građane da nastave s protestima. Navalni koji se kandidirao za predsjednika Rusije na izborima...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RuskaRec.ru. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RuskaRec.ru. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.