Britanska štampa: Putin šalje 150.000 vojnika da zbrišu sa lica zemlje Islamsku državu

Izvor: Večernje novosti, 04.Okt.2015, 14:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Britanska štampa: Putin šalje 150.000 vojnika da zbrišu sa lica zemlje Islamsku državu

Ruski predsednik Vladimir Putin namerava da pošalje 150.000 vojnika u Siriju kako bi se borili protiv pripadnika Islamske države, javlja "Express.co.uk.". Ova militantna grupa ima uporište u Raki koju nadzire više od 5.000 boraca Islamske države. "Jasno je da je ovo postala trka za Raku. Rusija želi da zauzme zapadni deo te zemlje, uključujući Raku kao i sva izvorišta nafte i plina oko Palmire" izjavio je neimenovani izvor za britanski list. Ova najava dolazi samo dan pošto >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << su Rusi bombardovali devet komandnih centara Islamske države i ubili više pripadnika te terorističke grupe. Rusija, međutim, demantuje, da vazdušnim napadima na islamiste u Siriji želi da ostvari ekonomske interese. Ruski premijer Dmitrij Medvedev nazvao je teorijom zavere tvrdnje da Rusija svojim delovanjem štiti tržište za prodaju oružja, kao i da se bori protiv nastojanja Katara da gasovod te države stigne do Sredozemnog mora i zameni snabdevanje Evrope ruskim plinom.(24 sata)PROČITAJTE JOŠ:* Rusi uništili kamp za obuku terorista (VIDEO)* Moskva: Džihadisti u panici zbog bombardovanja, 600 terorista krenulo ka Evropi* Džihadisti evakuišu svoje porodice u Irak * Rusija nastavila napade na džihadiste, uništen komandni centar* Pogledajte: U kakvim uslovima žive ruski vojnici u Siriji* Obama upozorava Putina: Uskoro ćete se naći u sirijskoj "močvari"
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Putin šalje 150.000 vojnika u Siriju?

Izvor: OkRadio.rs, 04.Okt.2015

Ruski predsednik Vladimir Putin namerava da pošalje u Siriju 150.000 vojnika kako bi Islamsku državu “zauvek uklonio sa lica Zemlje”. Britanski list Ekspres prenosi izjavu neimenovanog izvora koji je istakao da zvanična Moskva želi da očisti zapad Sirije. “Rusija želi da zauzme nezvaničnu...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.