Bezbedno za Putina

Izvor: RTS, 22.Mar.2011, 21:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bezbedno za Putina

Najviši nivo bezbednosti pred sutrašnju posetu ruskog premijera Vladimira Putina Beogradu. Angažovano 4.000 policajaca. MUP apeluje na građane da koriste vozila gradskog prevoza, kako bi se smanjila gužva u gradu.

Za sutrašnju posetu ruskog premijera Vladimira Putina Beogradu stepen bezbednosti podignut je na najviši nivo. Za obezbeđenje je angažovano 4.000 policajaca, a u MUP-u apeluju na građane >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da koriste vozila gradskog saobraćajnog prevoza, kako bi se smanjila gužva u gradu.

O bezbednosti aviona "Iljušin" ruskog premijera Vladimira Putina od ulaska u vazdušni prostor Srbije brinuće srpsko vojno vazduhoplovstvo.

Trasu kretanja obezbeđivaće 4.000 policajaca, za koje će, kažu u MUP-u, s obzirom na iskustvo koje imaju u obezbeđivanju visokih poseta, to biti rutinski zadatak.

"Policija ima izuzetno težak i odgovoran zadatak, ali sam ubeđen da će policija maksimalno odraditi svoj deo posla i da tu neće biti nekih posebnih problema. Mi smo uvek na vezi i sa ruskim prestavnicima i sa našim bezbednosnim službama, tako da u tom delu nema problema", kaže direktor policije Milorad Veljović.

Problem će, kako se očekuje, predstavljati radovi na Gazeli, zbog kojih se i inače, stvara saobraćajna gužva.

"MUP se izvinjava svim građanima ali posete državnika ovog nivoa zahtevaju povećane mere bezbednosti. Građanima predlažem da koriste vozila gradskog prevoza i uklone svoja vozila sa trase kretanja", kaže Slobodan Malešić iz MUP-a Srbije.

Za posetu Putina primenjuju se iste bezbednosne mere kao i za posete Dmitrija Medvedeva, Hilari Klinton i Džozefa Bajdena.

"Ono što nije isto su bezbedosne procene. Ne samo da su u pitanju bezbednosne procene faktora rizika koje se odnose na nestabilnost naše zemlje, nego se rade i bezbednosne procene za faktore koje bi mogle da ugroze i gospodina Putina", navodi Darko Trifunović sa Fakulteta za bezbednost.

Trasa kretanja čuva se u tajnosti iz bezbednosnih razloga, ali pošto se zna program posete, ona se može pretpostaviti.

Najviše posla policija će imati na obezbeđivanju fudbalske utakmice između ruskog Zenita i Crvene Zvezde kojoj će kako se očekuje prisustvovati i ruski premijer.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.