Bajden obećao da će Putinu reći gde je crvena linija

Izvor: Beta, 14.Jun.2021, 23:22

Bajden obećao da će Putinu reći gde je 'crvena linija'

Američki predsednik Džozef Bajden (Joseph Biden) obećao je večeras u Briselu da će ruskom kolegi Vladimiru Putinu reći gde je "crvena linija", javila je agencija Frans pres."Ne tražimo sukob sa Rusijom, ali odgovorićemo ako Rusija nastavi svoje aktivnosti", rekao je Bajden novinarima posle samita lidera NATO.Bajden koji će se u četvrtak u Ženevi sastati s Putinom, opisao ga je kao inteligentnog, tvrdog i "dostojnog protivnika"."Medjutim, on (Putin) mora da shvati da bi bila tragedija, ako bi umro opozicionar Aleksej Navaljni" koji je u zatvoru u Rusiji, upozorio je Bajden.Američki predsednik je osudio "agresivno ponašanje" Rusije i insistirao na podršci teritorijalnom integritetu i suverenitetu Ukrajine. Rusija je 2014. pripojila ukrajinsko poluostrvo Krim i podržava proruske pobunjenike na istoku Ukrajine, podsetio je Frans pres.Kako je prenela agencija AP, Bajden je izrazio nadu da će ruski predsednik pokazati interesovanje za "promenu percepcije koju svet ima o njemu".
Pogledaj vesti o: NATO skup

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bajden obećao da će Putinu reći gde je ‘crvena linija’

Izvor: Danas, 14.Jun.2021

Američki predsednik Džozef Bajden (Joseph Biden) obećao je večeras u Briselu da će ruskom kolegi Vladimiru Putinu reći gde je "crvena linija", javila je agencija Frans pres.

Nastavak na Danas...

Biden: Smrt Navaljnog bi naštetila odnosu Rusije sa SAD i svetom

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 15.Jun.2021, 10:27

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Joe Biden kazao je da bi smrt ruskog opozicionog lidera Alekseja Navaljnog bila „tragedija“ koja bi naštetila ruskom odnosu sa SAD i ostatkom sveta. Bidenu je pitanje o potencijalnoj smrti Navaljnog postavljeno 14. juna tokom konferencije za novinare u...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.